Ochrana osobních údajů dle GDPR

Ochrana osobních údajů dle GDPR

Společnost Sportovní areály města Kladna s.r.o. zpracovává osobní údaje výhradně v souladu s právními důvody stanovenými v čl. 6 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) – GDPR (dále jen „Nařízení“), pouze v nezbytném rozsahu a po nezbytnou dobu.

 

Správce osobních údajů:

Sportovní areály města Kladna s.r.o.

se sídlem: Sportovců 818, Rozdělov, 272 04, Kladno

zapsaná: u Městského soudu v Praze, spisová značka C 75074

Kontaktní e-mail: gdpr@samk.cz

ID datové schránky: wsm3txt

IČO: 26154170

 

Společnost Sportovní areály města Kladna s.r.o., jako právnická osoba, zpracovává osobní údaje a plní při tom povinnosti správce těchto údajů, případně jejich zpracovatele, jak jsou stanoveny platnými právními předpisy.

V souladu s ustanovením čl. 13 a 14 Nařízení zpřístupňuje společnost Sportovní areály města Kladna s.r.o. informace o účelu zpracování osobních údajů, kategoriích osobních údajů, kategoriích příjemců, kategoriích subjektu údajů a době uschování osobních údajů zpracovávaných jednotlivými odděleními Společnosti. V souladu s tímto nařízením jsou osobní údaje uchovávány pouze po dobu, která je nezbytná k účelu jejich zpracování. Účely zpracování osobních údajů a dobu jejich zpracování eviduje Společnost pro jednotlivé agendy v záznamech o činnostech zpracování podle čl. 30 GDPR.

 

Osobními údaji jsou veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (dále jen „subjekt údajů“); identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

Zpracováním je jakákoliv operace nebo soubor operací s osobními údaji nebo soubory osobních údajů, který je prováděn pomocí či bez pomoci automatizovaných postupů, jako je shromáždění, zaznamenání, uspořádání, strukturování, uložení, přizpůsobení nebo pozměnění, vyhledání, nahlédnutí, použití, zpřístupnění přenosem, šíření nebo jakékoliv jiné zpřístupnění, seřazení či zkombinování, omezení, výmaz nebo zničení.

Správce zpracovává osobní údaje v rozsahu, v míře a za účelem uvedeným v záznamech činností. V souladu s čl. 19 oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy nebo výmazy osobních údajů nebo omezení zpracování provedené v souladu s čl. 16, čl. 17 odst. 1 a čl. 18, s výjimkou případů, kdy se to ukáže jako nemožné nebo to vyžaduje nepřiměřené úsilí. Správce informuje subjekt údajů o těchto příjemcích, pokud to subjekt údajů požaduje.

 

Kamerový systém

Prostory společnosti Sportovní areály města Kladna s.r.o. jsou sledovány kamerovým systémem, o čemž jsou návštěvníci provozoven informováni. Účelem zpracování osobních údajů je sledování vymezených prostor. Zpracování probíhá dle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, kdy souhlas subjektu údajů není třeba, jelikož zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany, a aby byly chráněny zájmy a základní práva a svobody subjektu údajů. Oprávněnými zájmy správce a třetích osob je ochrana majetku, ochrana zájmů Společnosti a ochrana osob nacházejících se v monitorovaných prostorech, prověření průběhu nehodového děje na pracovišti, vzniku škody, prověření okolnosti odcizení věcí z pracoviště, vniknutí cizí osoby do objektu Sportovních areálu města Kladna s.r.o..

Záznamy z kamerového systému jsou uchovávány v maximální délce 7 dnů a poté jsou v automatické smyčce přemazávány. Nejsou pořizovány zvukové záznamy, stejně tak není používán software k porovnávání některých biometrických charakteristik subjektu údajů (např. charakteristiky pohybu či chůze subjektů údajů).

 

Bližší informace naleznete na stránkách Úřadu na ochranu osobních údajů:

Práva občanů – informace o Vašich právech: https://www.uoou.cz/assets/File.ashx?id_org=200144&id_dokumenty=28813

Za účelem uplatnění práv je možné se obracet na správce na výše uvedených kontaktech.

 

Více informací naleznete zde:

  • RELEVANTNÍ PŘEDPISY:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN

https://www.uoou.cz/files/101_cz.pdf

  • DŮLEŽITÉ ODKAZY:

https://www.uoou.cz/gdpr-obecne-narizeni/ds-3938/p1=3938

http://www.mvcr.cz/gdpr/Default.aspx

Sportovní areály města Kladna s.r.o.

Sportovců 818, Rozdělov
272 04 Kladno

IČO: 26154170
DIČ: CZ26154170
Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze oddíl C, vložka č. 75074

Telefon: 312 248 006
E-mail: samk@samk.cz


Vážení návštěvníci, od 1. 12. 2016 dle zákona přecházíme na EET systém tržeb.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."

Děkujeme za pochopení.

 

Sportoviště

Projekty SAMK